Magische Stenen

Edelstenen, het blijven betoverende keitjes op de één of andere manier. Ze hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Ik vind het altijd bijzonder om te zien dat als ik ze mee heb in een les en ze liggen in een schaaltje op ‘het altaartje’ er meteen aandacht is. Ze willen ze van dichtbij zien, aanraken, vasthouden, voelen. Kinderen ‘hebben’ ook meteen iets met een steen of niet. Ze mogen ze bij sommige oefeningen in hun hand houden en als ik halverwege zeg dat ze hem mogen wisselen of niet dan zijn ze zo zeker. De één wisselt hem meteen, de ander weet dit is mijn steen! Wat edelstenen nu precies doen, ik vind het altijd magie. Het is de kleur, vorm, structuur maar vooral de energie die het heeft wat je aantrekt. Edelstenen kunnen veiligheid, geborgenheid, zuiverheid of energie afgeven. Waar je als kind, maar ook als volwassene echt baat bij kan hebben. Een steen (tje) in je zak, tas, op je nachtkastje, onder je kussen of zelfs in je hand ( mijn dochter slaapt er echt mee alsof het een knuffeltje is) kan veel betekenen. Het geeft een krachtig of juist een rustgevend gevoel. Dat komt omdat het uit de puurste bron komt van de aarde met allemaal hun eigen power.

Kan je kind of jij wel een steuntje in de rug gebruiken? Probeer het eens uit! De knuffelstenen, die zijn niet zacht waar je bij de naam aan denkt, maar heel glad, vol en mooi gevormd. Ze passen goed in kinderhandjes en dan heb ik meteen een leuke oefening;

Teken met je knuffelsteen op elkaars gezicht, ‘schmink’ je kind en andersom als het ware met de steen. Heel zachtjes over de ogen, wangen, neus en hoofd. Dat voelt heel prettig. Meestal voelt de steen koud aan zeker in het begin, hoe voelt dat? Naarmate je de steen langer in je hand heb krijgt hij jouw lichaamstemperatuur, voelt het dan anders? Wat is fijner? Een heerlijk moment om samen met je kind te doen een soort mini-massage, samenzijn en de kracht van de steen in één, dat is pas opladen!

En daarover gesproken de stenen geven energie af maar ook die hebben een oplaadmoment nodig, hoe je dat doet lees je hieronder.

Opladen

Stop je steen 24 uur in een potje met aarde of in de volle grond, wel een stokje bij zetten anders vind je hem niet meer terug. In ieder geval heeft de steen een volle dag nodig en nacht om de negatieve energie af te geven. Het mag ook langer. Als je weet of je steen tegen water kan kun je hem zo’n vijf minuten onder stromend lauw water houden. Nog grondiger is om hem 24 uur in een schaaltje water te leggen. Gebruik dan bronwater zodat de kalk de steen niet kan aantasten.

Vervolgens kan je ze opladen met nieuwe energie, de meeste stenen hebben baat bij het licht van de zon. Doorzichtige stenen kunnen beter tegen maanlicht en echt dichte stenen kunnen zich opladen in de aarde.

Vijf favoriet kristallen zijn:

  1. Rozenkwarts voor harmonie, compassie en tederheid.
  2. Bergkristal voor opgewekte positieve energie, helpt bij piekeren.
  3. Amethist die je spirituele ontwikkeling ondersteunt. En je helpt om goed te slapen.
  4. Labradoriet geeft een laagje om je heen fijn voor hoog gevoeligheid en maakt je rustig.
  5. Celestien versterkt je intuïtie en bevordert het contact met je beschermengelen en gidsen.

Het is belangrijk om met aandacht naar de steen te gaan, voel hem, leg hem neer hoe jij hem mooi vind, kijk naar de schakeringen van kleuren, is hij licht of voelt hij zwaar? Waarom heb je deze gekozen? En wat vraag je van de steen? Het is goed om daar een affirmatie aan te koppelen, een affirmatie is een positief geformuleerde boodschap die je jezelf wil meegeven. Spreek je intentie of affirmatie uit wanneer je je steen in je hand heb. Vanaf nu draagt je kristal deze intentie en telkens bekrachtig je jouw affirmatie wanneer je je steen ziet of voelt.

Ook zo mooi affirmaties, volgende keer meer daarover!

 

Previous PostNext Post

Leave a Reply

Blog

Lees hier alle blog artikelen van Kinderyogata met de mooiste verhalen, informatie, tips en inzichten. Wil je reageren op een blog artikel? Stuur mij gerust een bericht via info@kinderyogata.nl

Recente artikelen

Etherische oliën
Etherische oliën
12 juli 2023
Yoga voor kinderen individueel of in een kleine groep
12 juli 2023
mantra's
Mantra’s
12 juli 2023